luni, 7 decembrie 2009

Sa scoatem pozitivul din negativ, zic!

Astazi, mai mult ca niciodata am avut revelatia faptului ca oamenii din jurul meu sunt nebuni. Dar nebuni cu acte in regula care si-ar gasi locul mai degraba intr-o camera capitonata bine in nuante de rosu turbat, decat pe langa mine in masina, pe strada, in casa, la birou etc.

Totul a pornit de la un moment tacut de aseara ce a explodat intr-o dorinta acuta de pozitivism azi-dimineata. In principiu pe ce se cladeste aceasta idee? Simplu. Mi s-a precizat ca ar fi cazul sa gandesc mai pozitiv o stire/informatie cu un caracter pronuntat negativ. De exemplu: a murit Dinica? Nu-i bai, nu trebuie sa ne intristam, ci mai degraba sa gandim pozitiv: dandu-si duhul pe paturile de spital, acesta a fost de fapt fericit. Pana la urma, a scapat de suferinta provocata de pacatosul de spital. Si mai mult ca sigur, atunci cand a venit moartea sa-l ia, au tras si o sarba impreuna, asa de bucurie si ganduri pozitive.

S-au scumpit chiriile?? Si care-i problema, ce ne pasa noua de saracii chiriasi care vor dormi in cort, pana la urma propietarii vor avea mai mult profit. Pe asta trebuie sa punem accent.

A iesit Basescu? Sa ne bucuram zic. Ma gandesc doar ce se intampla daca iesea Vadim sau Becali. Probabil explodam de atata fericire si ne duceam sa-i tinem de urat lui Dinica. Dar asa traim bine, micile detalii cotidiene cum ar fi o criza financiara sau o lipsa acuta de joburi nereusind sa ne strice voiosia.

Pornind de la aceasta idee veri priti si veri nais fondata pe indemnul de aduce si mai mult optimism in cele scrise de mine, m-am gandit sa extrapolez un pic lucrurile si sa le raportez si la my real life. Acum, doar pentru ca nu topai intr-un spital de fericire ca mor sau ca nu dorm intr-un cort neavand bani de chirie, nu inseamna ca n-am motive si eu sa fiu fericita, nu?

Nebunii de la inceput de post imi administreaza zilnic ratii de fericire si momente hedoniste...Promit sa le analizez pe fiecare in parte mai atent de acum incolo si sa le diger cu zambetul pe buze si fericire in suflet.

Intre timp, in pauza de masa, astept linistita 2012. Ete un motiv de bucurie maxima! E adevarat ca sfarsitul lumii implica un simplu gest de a muri cu toti, dar pana la urma, planeta va respira fericita ca a scapat de noi. Nu-i asa ca va bucurati si voi alaturi de ea?

Walking tall against the rain...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu