marți, 15 septembrie 2009

O Marti cu a happy...not end ci view

Astazi a fost o zi plina. Plina in nimicul ce s-a dovedit a fi prea-plin la final. A inceput printr-o motaiala pierduta in ganduri intr-un scaun de cinema comod si calduros si s-a terminat printr-o rasturnare de situatie in care scaunul s-a revoltat si eu m-am gasit intinsa pe podea fara gand de maine sau moment de criza.

Printre inghionteli de varsta a 3-a, trancanit de sine si talpa batatorita bine in rahat de caine m-am gandit ca aceasta Marti ar trebui sa aiba totusi o semnificatie norocoasa pentru mine. Mi-am infranat astfel pornirea-mi superstitioasa in care o pancarda mare cu "Aici nu" intampina o zi obisnuita de marti sau o data de 13 si mi-am zis: e de bine...Proasta miscare, atat de proasta incat ma gandesc serios ca acea pancarda trebuie innoita macar sa straluceasca mai bine si sa-mi orbeasca vederea atunci cand mai am astfel de porniri hedoniste.

Si totusi? Cand s-a developat filmul si cand s-a anuntat finalul cu happy-end-ul intors pe dos???? Va spun eu, undeva intre 2 si 3...si undeva intre gandul: "Acum sunt safe si bine, stiu ce fac maine...peste 3, sunt in bataia vantului, aliniata constiincios in randurile celor ce spera la mai bine cand un portofoliu nu este actualizat."

Dap, gandul a fost unul dureros si extrem de viu. Dar nu pot spune decat atat: cinema-ul astazi a pierdut personalitati marcate ce au decis sa cedeze jocul altcuiva, de ce nu as putea pierde si eu un film ce m-ar developa spre alte meleaguri mai primitoare? Pot fi productii demne de Hollywood ce starnesc lacrimi de crocodil cand vine vorba de happy-end-urile lor nominalizate la Oscar. Si totusi...the preview of a jobless view is a happy...not end...ci view!

Un comentariu:

  1. domle, zile d-astea avem toti. Marti, miercuri, joi sau zi de 13, de 24... uoffff, fac parte din peisaj. Tot ce trebuie sa facem este sa invatam sa tinem capul sus si sa mergem mai departe.

    Ia-o cu calm, gandeste-te ca timpul le rezolva pe toate sau ca orice sut in fund este, in general, un pas inainte. pup!

    RăspundețiȘtergere