joi, 8 octombrie 2009

Sufla in lumanare...

Inchizi ochii, sufli intr-o lumanare si simti cum aluneca fumul...Pana la urma, o dorinta se indosariaza intr-un sir lung de sertare. Stai la rand si astepti. N-ai precizat momentul, ora, data cand se va indeplini. Doar ai dorit-o, la ce te astepti??

Un ritm se pierde pe fundal, un refren iti rasuna in minte si o idee se detalieaza in secunde precise. Atat de precise incat te dor si te deranjeaza. Incepi sa clipesti mai des. Cine stie, poate le indepartezi. Omniprezent insa, el revine si nu vrea sa se desprinda sub nicio forma de ceea ce reprezinti tu. Te intreaba si doreste raspunsuri...de multe ori, la fel de precise.

Si pana la urma ce poti spune? Te ridici ca la scoala si iti prezinti lectia: astazi vom vorbi de momente pierdute in caietul ce deseneaza asteptari care se lasa asteptate. Nedumerire. Foiala. Si nimic. Nimeni nu lanseaza nicio intrebare. Doar niste priviri dubioase si suspecte.

El totusi te urmareste, ruleaza pasi si prezice cai de acces. "Ia-o la dreapta", iti sopteste...Desi tu visezi stanga. "Mergi drept inainte" desi creionul tau schiteaza o intoarcere. "Opreste", desi tu vrei sa continui. Indemnuri gresite si ganduri ce nu se lasa ascultate.

"Orice dar nu pierde ritmul, respira adanc si viseaza momentul", te indeamna o voce de departe. Piesa asta trebuie sa isi gaseasca finalul, o caseta nu-si gaseste niciodata locul intr-un mp3, ai uitat?

Ce ascultam acum? N-ai de unde sa stii. Oricum e doar un titlu lipsit de importanta pentru un sentiment ce gandeste un cerc. O lumina puternica iti orbeste vederea..tragi puternic sa o ocolesti, dai sa o iei inapoi...si nimic...Inainte e indemnul atata timp cat melodia nu-si descrie finalul...

El este acolo, il simti in spate, intr-un intuneric care iti relaxeaza ochii... Pana la urma, un trecut nu se prezinta niciodata intr-un drum ce vrea sa mearga inainte, ci doar iti sta in spate! Ai uitat ca ai schitat un traseu al carui schema n-are prevazuta si o iesire de urgenta?

Un fum se prelinge pe soseaua ta...Oare este randul tau? N-ai de unde sa stii, ca atare ca sufli ca apucatul. Aiurea.... Te pierzi in detalii inutile. Mai degraba urmareste semnele, iesi de pe drum si vireaza la dreapta. La stanga nu poti. N-ai cum sa intorci. El priveste doar din spate...p-asta am prins-o si eu...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu